Ett monumentalt politiskt svek!


Vår kära hemtrakt ska bli mer permanentad som glesbygd och det gäller orter mellan Kramfors och Härnösand! Alliansen med stödhjulspartier har nu enats om att busslinjerna 90 och 10 ska dras in! Vilken otrolig framtidsanda! Vilka visioner! Det finns bara buss här, inget annat. Annars får du köra själv (Om du kan): Det bejublade Framtidståget stannar inte hos oss! Tvärtom så kommer dessa orter (Frånö, Lunde, Gustavsvik, Västby, Ramvik, Hälledal, Veda, Mörtsal, Utansjö och Älandsbro.) bli en permanent pittoresk glesbygd som tåget bara susar förbi! Så gulligt, se på de fina små husen – men vad synd att de står tomma!

Tack alla ni “underbara” ansvarsfulla politiker som spär på segregationen och ökar på det politikerförakt som ni så kraftfullt försöker bekämpa. Då var det här ett beslut helt i rätt riktning!
En boende här i glesbygden som hävt upp sin stämma mot detta totala vansinne har bloggat om det genom ett öppet brev till Sverker Ågren (KD) ordförande i landstingets regionala nämnd.
Ta del av detta svek mot skattebetalarna, detta monumentala svek!

Först tar de bussarna ifrån oss – vad tar de sedan?Bifogar det här:

“Öppet brev till Sverker Ågren (KD) i egenskap av hans ordförandeskap i landstingets regionala nämnd.

Jag har följt cirkusen med indragna turer på linje 90 och 10 i media och kan bara konstatera att det inte kan handla om att länstrafiken skall vara tillgänglig för ALLA länsinvånare. Den motivering som DU ger är att man vill styra över åkandet till tåg, detta därför att man fått ökade turer på sträckan Härnösand – Kramfors med tio avgångar med tåg och att kostnaderna ökat så att ni måste dra åt svångremmen.

Hur du och dina kollegor i regionala nämnden tänker kan nog inte ens era närstående förstå och bristen på logistiskt tänkande är synnerligen uppenbar. Hade det bara handlat om befolkning från de två kommuncentran så hade jag förstått indragningen men det finns ju många boende (än så länge) mellan dessa två.
Tåget stannar inte i Frånö, Lunde, Gustavsvik, Västby, Ramvik, Hälledal, Veda, Mörtsal, Utansjö eller Älandsbro och inte heller på hållplatserna däremellan.
Det är ju just därför som bussar skall trafikera sträckan. I Mörtsal finns möjlighet att anlägga en station, vilket också var trafikverkets planer i ursprungsförslaget som sedan reviderades och då försvann stationen i Mörtsal (spår finns dock lagt för detta).

Efter visst siffertrillande med SCB:s tabell (http://www.scb.se/Pages/ProductTables25795.aspx) torde uppskattningsvis cirka 20 % av befolkningen i Härnösand och Kramfors bo inom det drabbade området, dvs sträckan Kramfors – Härnösand längs Rv 90 och E4.

Är det er mening att dessa personer bara är en onödig kostnad som med en underskrift på ett dokument så totalt kan ignoreras när det gäller kollektivtrafik? Svaret på frågan är viktig med tanke på att det om ett år är val till landstingsfullmäktige och dessa 20 % vill ju veta vilka de skall rösta på inför detta val. Min egen uppfattning är att samtliga partier i vårdalliansen ligger risigt till hos dessa väljare där det handlar om röster som kanske även överstiger 20 % eftersom nära släktingar kan bo i centralorten men värna om sina nära och kära.

Det ni sysslar med i samband med detta indragningsbeslut är segregering och helt i linje med den Moderata regeringens skapande av ett klassamhälle (fattiga och rika). Många gamla och unga utan körkort kommer inte att kunna ta sig längre än till sin egen tomtgräns om ni får som ni vill. Är det medvetet som ni vill göra denna länsdel till en avfolkningsbygd?

Är det den regionen ni vill skapa?

Jag ser med spänning fram emot ditt svar, såväl personligen till mig och officiellt i tidningen (TÅ).

Dessutom så var samtliga berörda myndigheter närvarande vid en informationsträff gällande flyktingmottagning i Utansjö och Veda på Utansjögården i Februari utom landstinget. Vid detta möte som leddes av Lars-Gunnar Hultin (V), som just valts in i landstingsstyrelsen (munkavle?), lovade såväl Migrationsverket som kommunen att det skulle bli fler turer på bussarna nu när resandeantalet skulle öka markant. Ljög de för oss, eller var det så att de trodde på vad de sa?

Att landstinget inte var med kan ha två orsaker: Antingen fick de inte vara med så man kunde ljuga oss fulla eller också så uteblev de för att inte avslöja i förtid att dessa två linjer i det närmaste skulle försvinna.

Så alla ni i Gudmundrå och Högsjö församlingar som inte gillar detta indragningsbeslut, KOM IHÅG DETTA TILL VALET NÄSTA ÅR OCH RÖSTA ENBART PÅ OPPOSITIONSPARTIERNA TILL VÅRDALLIANSEN. För alla sex partier är lika skyldiga, Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Sjukvårdspartiet!”

Så alla ni som läser detta, läs och begrunda!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s